Van lunch in huis naar ontbijt thuis...

Precies een half jaar nadat we onze deuren hadden geopend, gebeurde er wereldwijd iets wat geen mens had bedacht. Een virus wat zich zo snel verspreidde, dat ons land en vele landen met ons in (intelligente) lockdown bracht. Op zondag 15 maart werd door de regering besloten dat alle horeca vanaf 18.00 uur z’n deuren moest sluiten. Wat betekende dat voor ons?! Een net startende broodjes-dagzaak gelegen in een bedrijven industriegebied? Met als doelgroep de werkende mens in hun pauze te voorzien van oa koffie en/of lunch. Vergaderarrangementen, bezorging en afhaalmogelijkheid. BREEK als feestlocatie, perfect om een feestje te geven. Dit betekende voor ons op maandagochtend 16 maart geen ritje naar de Waarderpolder om BREEK te openen. En wat al niet verder... Dat ga je je later beseffen. 
De feestjes die we op de agenda hadden staan werden in de loop van de week 1 voor 1 afgebeld. Dit zouden de beste maanden gaan worden qua omzet...

breek blog 2020 08 01 BREEK Het eerste bestelde ontbijt!Ontbijt gedeeld op social mediaDe beste ideeën ontstaan in de vakantie. Dat zeggen ze toch altijd? Wij hadden toevallig een lang weekend Molecaten ‘De Leemkule’ geboekt. Precies het eerste weekend in de lockdown. Zo stil op weg naar Hattem en op het park hadden we nog nooit meegemaakt. Hoe veilig kan je zijn tegen Corona. 
“Laten we een ontbijtje lanceren” Dat was wat Jan tussen neus en lippen zei. Toevallig had ik een keer op instagram een foto langs zien komen van een ontbijtje to go, dus had er gelijk een beeld bij. Bij thuiskomst gaan we daar wat mee doen!!

Dinsdag de 23e thuisgekomen, woensdags gelijk een ontbijtje samengesteld, foto’s gemaakt en op social media gelanceerd. ‘S avonds werd het eerste ontbijtje besteld door een oud klasgenootje van mij, dat was leuk! Die zou ik zelf gaan bezorgen bij haar ouders in Spaarndam, zij zou voorlopig haar ouders niet zien, en wilde hun met dit ontbijtje een hart onder de riem steken. (Dat bleek uiteindelijk de reden voor het grote succes) Iedereen was toen al opgelegd om zoveel mogelijk thuis te blijven.
Donderdags ging ik weer aan het werk bij Galjé Kappers Haarlem. Dit zouden de laatste dagen zijn dat wij open waren, mijn werkgever had in dit weekend al besloten om de zaak te sluiten, een week voordat Rutte besloot de contactberoepen te verbieden. Voor ons een geluk bij een ongeluk, ik had nu alle tijd om Jan bij te staan bij BREEK. Dat was hard nodig, wat we toen nog niet wisten...

Vrijdag 27 maart samen met Jan vroeg opgestaan om alles voor te bereiden, kids mee. De eerste ontbijtjes waren besteld, vooral door familie om aan vrienden cadeau te doen, en met name intentie om ons te ondersteunen. Daardoor hadden we op vrijdag toch al 30 ontbijtjes, wat waren wij blij! Alles lag stil, we hadden totaal geen omzet!
Nadat de eerste ontbijtboxen de deur uit waren, kregen we ook de eerste reacties en foto’s binnen van de ontvangen ontbijtjes, allemaal even positief en leuk genoeg om weer te delen op social media. Hierdoor kregen we ook aanvragen voor de zaterdag en later ook voor zondag, alles nog via de mail. Natuurlijk gingen we in het weekend door, alles voor de omzet! Later werd Jan zo gek gemaild, dat dat nog meer administratief ‘werk’ bleek te zijn dan de ontbijtjes maken ;-)
Kinderen werden ook niet vergeten, er werd snel een kinderontbijtje samengesteld en ook zeer goed ontvangen. Dit betekende ook dat het ontbijt snel de webshop op moest want alle aanvragen waren niet meer bij te houden. Pasen stond namelijk ook in zicht... Het tweede Coronaweekend tikte we de 100 ontbijtjes aan, het Paasweekend hadden we een record aantal van meer dan 200 (Paas)ontbijtjes. 

Bezorg auto's op een rij 

De kracht van social media werd ons nu duidelijk, we werden op de kaart gezet door alle likes, reacties en foto posts, die wij weer konden delen. Uit alle uithoeken werden ontbijtjes besteld, en wij brachten uiteindelijk op het hoogtepunt met zes chauffeurs alles (gratis) rond. Uiteindelijk stonden we 7 dagen in de week ontbijtboxen klaar te maken en kon Cindy, Jan’s rechterhand in de keuken, ook weer komen werken. Aan het aantal man-uren wat we erin hebben gestoken is er geen cent verdiend, maar hierdoor hadden we in ieder geval geen tijd om bij de pakken neer te gaan zitten. En dat was/is in deze tijd ook wat waard!! Dit heeft ons door de drie maanden Corona lockdown heen geholpen. We hadden de mazzel dat in deze drie maanden er ‘speciale’ dagen vielen. Pasen, Koningsdag, Moederdag en Vaderdag. Voor elke feestdag werd er een ontbijtje en/of brunch in thema samengesteld en online gezet. Wat een onverwacht succes... Zo is het ontbijtjesverhaal ontstaan, van drie maanden geen lunch in huis tot alle ontbijtjes bij iedereen thuis...  

Op naar 1 juni, heropening van de horeca. Maar of dat nou zoveel beter werd, daarover later meer.

 

#ontbijtaanhuis #ontbijtbox #paasontbijt #brunch #broodjes #horeca #corona #lockdown #lunch #breek #bezorging #pasen #koningsdag #moederdag #vaderdag #feestdag #molecaten #galjékappers #waarderpolder #haarlem

 • OPENINGSTIJDEN
 • MAANDAG: 09:30 - 17:00 UUR
  DINSDAG: 09:30 - 17:00 UUR
  WOENSDAG: 09:30 - 17:00 UUR
  DONDERDAG: 09:30 - 17:00 UUR
  VRIJDAG: 09:30 - 17:00 UUR
  ZATERDAG: 09:30 - 17:00 UUR
  ZONDAG: 09:30 - 17:00 UUR
  Bezorgen ontbijt: vanaf 08:00 UUR
 • BREEK
  broodjes & meer

 •  
 • Jan van Geunsweg 20
  2031 BD Haarlem
 • T: 023 - 5 32 49 25
  E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
BREEK is aangesloten bij KHN
Breek
Restaurant | Catering | online lunch bestelservice
JAN VAN GEUNSWEG 20 2031 BD Haarlem,
Tel: 023 - 5324925